Pel forat del pany… amb Jordi Ferré

 

Són les 10h i som a Valls.

Hem quedat a la mateixa seu de Cossetània Edicions per a fer l’entrevista amb el seu director, Jordi Ferré.

Amb el Jordi, ja ens coneixíem ja que va ser aquesta mateixa editorial la que va publicar, ara fa tres anys, el llibre que Mas Albornà va editar: Mira’m. Contes de Vides Especials. Es tracta d’un recull de nou contes on els protagonistes són persones amb discapacitat i està escrit nou de les plomes més significatives del país: Mercè Foradada, Ada Castells, Màrius Serra, Elisabet Pedrosa, Àngel Burgas, Miquel Pairolí, Josep Maria Fonalleras, Rafael Vallbona i Margarida Aritzeta.

Ens rep al seu despatx, tot envoltat de llibres, papers i inèdits per ser llegits… “El paper i el llibre no morirà mai”, ens explica “només canvia la manera de ser consumit i les preferències”.

La conversa resulta enriquidora i àgil. Parla amb passió de la seva feina, també la seva vocació. Quan tractem el tema de la pirateria ens fa un símil ben interessant: “Baixar per internet un llibre és com anar al Corte Inglés i marxar sense pagar, amb la diferència que la primera acció no està tan mal vista com la segona”.

Un cop acaben la xerrada, aprofitem per parlar del futur llibre “52 tallats”, el qual aquesta editorial publicarà l’any 2014 tan bon punt s’hagin fet les 52 entrevistes. “És curiós – ens comenta- estem avui parlant i treballant sobre un llibre que no farem fins d’aquí a un any quan a l’editorial anem tots de bòlid preparant el Sant Jordi d’enguany. Quan els ho digui als de l’equip no s’ho creuran”. Les coses, de vegades, són ben estranyes.

Escrit el by admin Publicat a Blog

Afegir comentari