Atípic

Som al mes de març i el jutge Santiago Vidal ens rep a la sala penal número 10 del TSJC (Tribunal Superior de Justícia de Catalunya). Arribem un pèl abans de l’hora prevista i ens esperem als passadissos. Allà tenim temps per a fer d’observadores del dia a dia d’un lloc com el Palau de Justícia (un lloc poc freqüentat per unes servidores). Ens sorprèn veure el volum de paperassa que s’emmagatzema a les dependències: folis i caixes de documentació amuntegades per tot arreu, fins i tot als passadissos.

Ens rep el Santiago. Ja des del primer minut veiem que és un jutge ben atípic: des de la manera de tractar-nos (amb una proximitat que ningú diria que no ens coneixem de res) com per la manera de vestir, parlar i pensar. Això promet! – pensem.

L’entrevista la fem a la mateixa sala penal. Mentre preparem la càmera i estem soles, semblem criatures i no tardem ni deu segons a seure’ns a la cadira del jutge i gaudir de les sensacions de presidir una sala d’aquesta mena…

L’entrevista no decep les nostres expectatives. Clar, directe, provocador… atípic, en definitiva. Sí, aquesta és la paraula que defineix tot el contingut que extreiem de la interessant xerrada que mantenim amb ell. No ens deixa indiferents.

De tornada a Vilafranca, encara comentem les sensacions que ens han causat les seves respostes. Atípiques, també.

Escrit el by admin Publicat a Blog

Afegir comentari