Què va passar a l’entrevista amb Jordi Basté?


Ple estiu. Fa calor. Dues de les voluntàries del projecte són les encarregades de fer l’entrevista a un dels màxims referents en el camp periodístic al nostre país: ni més ni menys, Jordi Basté.

El dia es presenta dur, ja que, tot aprofitant al màxim les visites a Barcelona des de Vilafranca, hem pactat tres entrevistes en un mateix dia. Molta feina en poques hores i, en certa manera, molta responsabilitat perquè tot surti tal com voldríem.

L’entrevista amb en Basté la fem tot just quan acaba el seu programa. Passen pocs minuts de les 12h del migdia i Jordi Ramos ens ve a recollir a l’entrada de la ràdio, on esperem fa una estona.

Anem a un petit estudi al costat de RAC 105 i comencem a preparar tot el material per l’enregistrament: càmera, microfonia, les preguntes… Quan arriba, es mostra amable i proper, i això sempre s’agraeix. L’entrevista resulta ser molt interessant i enriquidora i s’aconsegueix aquell to informal i de tertúlia que es pretenia. Èxit total!

El problema ve en arribar a la Fundació i comprovar el material.

Ens adonem, per desgràcia nostra, que les tres entrevistes d’aquell dia les hem enregistrat sense àudio.Caos. Crisi. Reunió d’emergència al despatx de comunicació de Mas Albornà.

- Repetir-les? Massa lleig per part nostra… i a més tres! S’ha de trobar una altra solució.

- Llegir els llavis? Potser passa a les pel·lícules però qui pot llegir els llavis en més d’una hora d’enregistraments?

En aquells moment de catarsi, a l’Anna se li acudeix posar-se l’altaveu a la orella. Eureka! Allà, a la llunyania, s’aconsegueix sentir un tímid fil de veu. S’havia enregistrat l’àudio malgrat tenir-lo desconnectat en fer l’entrevista! Allò va ser una gran notícia i una esperança a poder salvar-la.

Gràcies a la destresa de l’Alexis Masdeu, el tècnic audiovisual de Mas Albornà, hem pogut recuperar la veu d’aquesta entrevista i de dues més i poder-les transcriure. D’aquí la qualitat del so que heu pogut comprovar.

Ara bé, us proposem un joc: al llarg de  les 50 setmanes que ens queden, sereu capaços de descobrir quines dues entrevistes més van ser les que vam enregistrar sense àudio? Esperem els vostres comentaris :-)

Escrit el by admin Publicat a Blog

Afegir comentari